LEO MESSI DAO ZELENO SVJETLO: Barcelona pronašla novog trenera, na klupu sjeda legendarni...

Svima je jasno da će Quique Setien vrlo brzo dobiti otkaz.

  • Sport

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 0

Lionel Messi dao je zeleno svijetlo za dovođenje Patricka Kluiverta, koji je već u Barceloni, gdje radi kao glavni direktor slavne La Masije. Prema pisanju katalonskog "Mundo Deportiva", Barcelona je pronašla novog trenera. Svima je jasno da će Quique Setien vrlo brzo dobiti otkaz, a na njegovo mjesto trebao bi doći legendarni Nizozemac Patrick Kluivert, koji je u Barci proveo šest godina svoje igračke karijere. 

Nekadašnji ubojiti napadač već je dio Barcinog sistema, jer je prije godinu dana proslavljen za glavnog direktora nekada slavne klupske akademije La Masije. Kluivert je ozbiljno shvatio svoju ulogu pa je odmah potjerao još jednu klupsku legendu Victora Valdesa, koji je trenirao U-19 ekipu.

Problem s Valdesom je nastao, jer se dvojac nije slagao oko izbora igrača, ali i načina na koji je Valdes vodio ekipu. Izbila je svađa, a svjedoci kažu da je Valdes u jednom trenutku i zaprijetio Kluivertu, koji ga je nakon toga bez razmišljanja otpustio. Taj njegov potez navodno se i svidio klupskoj upravi, koja je vidjela da ima karakter i da je sposoban donijeti teške odluke.

Kluivert je samostalno vodio samo mladu ekipu Twentea i reprezentaciju Curacaoa, ali imao je priliku raditi i kao pomoćnik Louisa van Gaala, s kojim je vodio Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...