BRADARA SE NEUSPJEŠNO PRAVDALA: "Naravno, to je naše kolege iz Kluba Bošnjaka na neki način rezigniralo. Nigdje u budžetu nema…"

"Nigdje u proračunu nema odgode izbora. Jednostavno, samo tražimo da sve bude po zakonu i da se napokon okrenemo nekim temama koje Bosnu i Hercegovinu približavaju Europskoj uniji", kazala je Lidija Bradara, predsjedavajuća Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH, komentirajući za Hrvatski medijski servis usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. godinu.

  • Politika

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 1

"Proračun je došao u jednoj iz Predsjedništva BiH, a onda je usvojen u Zastupničkom domu, u drugoj proceduri. Usvojen je s amandmanom i sve je to stiglo nama", pojašnjava Bradara.

"Suština je da smo mi svojim amandmanima samo ispravljali anomalije u tom proračunu, koji je na putu od Vijeća ministara do Doma naroda pretrpio neke izmjene koje nisu bile sukladne sa Zakonom o proračunima”, rekla je Bradara.

Dodala je da je Dom naroda intervenirao na način trošenja budžetske rezerve (odnosi se na amandman Jasmina Emrića, zastupnika A-SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, koji je usvojio taj dom, a njime je predviđeno da se iz tekuće rezerve u budžet usmjeri 450.000 KM za borbu sa migrantskom krizom), jer se, kako kaže, prema važećim zakonima ne može intervenirati na budžetsku rezervu onako kao je to učinio Zastupnički dom.

"Dokazali su kako se kroz amandmansku fazu proveo cijeli proces sukladno Poslovniku o radu, a amandmani Povjerenstva za financije postali su sastavni dio proračuna", kazala je ona.

"Naravno, to je naše kolege iz Kluba Bošnjaka na neki način rezigniralo. Nigdje u proračunu nema odgode izbora. Jednostavno, samo tražimo da sve bude po zakonu i da se napokon okrenemo nekim temama koje Bosnu i Hercegovinu približavaju Europskoj uniji", kazala je Bradara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...