LUDNICA, ŠTA JE OVO: Liverpool utrpao Chelseaju 5 komada, a nakon slavlja na terenu, uslijedila je još luđa izjava trenera Kloppa… (VIDEO)

Liverpool i Chelsea sinoć su na Anfieldu odigrali spektakularan susret 37. kola Premiershipa, koji je okončan pobjedom "Redsa" od 5:3.

  • Sport

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 0

Domaći su poveli nakon 23 minute igre, jer je eurogol postigao Naby Keita. Petnaest minuta kasnije bilo je 2:0, a ovog puta je pogodio Alexander-Arnold. Do kraja prvog dijela viđena su još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je za domaćina pogodio Wijnaldum, a onda za gosta Olivier Giroud.

U drugom dijelu, Liverpool je u 55. minuti došao do 4:1 preko Firmina da bi kasnije Chelsea preko Abrahama i Pulišića stigao do 4:3.

Kada smo pomislili da gosti mogu do izjednačenja, neizvjesnost je skratio Oxlade-Chamberlain, koji je golom u 84. minuti postavio konačan rezultat susreta.

"Redsi" sada imaju čak 96 bodova kolo prije kraja, dok je Chelsea i dalje u borbi za Ligu prvaka, jer je na četvrtoj poziciji i ima samo bod više od Leicestera. U posljednjem kolu Chelsea dočekuje Wolvese, dok Liverpool gostuje Newcastle Unitedu.

Trener Jurgen Klopp poklonio je trofej prvaka navijačima:

"Ako ne vidite da smo ovo napravili za vas, onda vam ne mogu pomoći. Prije pet godina, zamolio sam vas da ne budete sumnjičavi i da imate vjere. Zamolio sam vas i to ste uradili", rekao je Klopp i dodao:

"Vi ste nas napravili šampionima. Svi trebamo slaviti, pijte šta želite, ali spremite se za nezaboravno slavlje kada ovaj je***i virus ode. Onda ćemo svi slaviti. Budite spremni", poručio je Klopp.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...