PIŠI PROPALO: Ratni zločinac Momčilo Krajišnik uzalud se nadao Dodikovim milionima, ovakav rasplet nije očekivao…

Ukoliko Izjava o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske u obliku koji je predložila Asocijacija "Stvaraoci Republike Srpske" dođe u NSRS-a, neće imati podršku PDP-a, rekao je šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS-u Perica Bundalo.

  • Politika

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 0

Bundalo je za Srpskainfo rekao da je Nenad Vuković, predstavnik PDP-a na sastanku sa spomenutom asocijacijom, istaknuo tokom sastanka da se statusna pitanja i civilnih učesnika rata trebaju riješiti, ali ne bez stava boraca i Boračke organizacije Republike Srpske, čiji predstavnici, nažalost, nisu bili pozvani na sastanak, niti bez javne rasprave i konkretnih prijedloga za rješavanje prvenstveno pitanja boračke populacije.

– Rješenja koja su se čula u javnosti, mi nismo podržali, a prisutni nisu dobili priliku da izraze stav tokom pres-konferencije održane nakon sastanka – dodao je Bundalo.

– Ovim želim da stavim tačku na indicije da je PDP samim prisustvom sastanku podržao predložena rješenja Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske". Za nas su stvaraoci Republike Srpske u prvom redu borci, njihove porodice, svi ljudi koji su prošli golgotu, ali požrtvovano uložili snagu, ljubav i energiju da se Republika Srpska stvori i održi. O moralnoj odgovornosti koju Republika Srpska ima prema porodicama onih koji su dali život za nju je suvišno govoriti, ali nažalost, svjedoci smo da su oni često marginalizovani, dok su neki drugi, koji nisu podnijeli žrtve za stvaranje Srpske, privilegovani – zaključio je Bundalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...