KOMŠIĆEVE IZJAVE PODIGLE PRAŠINU U SRBIJI: Žestoka reakcija ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i nacionalističkih medija

Neprimjerene i nacionalistički inspirirane poruke danas iz Banja Luke, koje su uputili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov gost, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, naišle su na jednistvenu osudu probosanskih stranaka i političkih aktera.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2020  

  • 6

Posebnu pažnju, sada već redovno, u Srbiji izazivaju istupi člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a nacionalistički i političari svaki istup Komšića dočekuju na nož.

Tako je danas, odmah poslije izdavanja saopštenja, beogradski portal „Informer“ objavio saopštenje Demokratske fronte uz naslov „UŽASNE TVRDNJE! Komšićev DF: REPUBLIKA SRPSKA JE POSLEDICA GENOCIDA!“.

„Informer“ je istakao tvrdnju iz saopštenja DF-a da „Srpska nije produkt međunarodnog prava, već posledica genocida“ i da „niko u svetu neće nikada podržati ideju da nešto što je nastalo na genocidu i etničkom čišćenju postane suverena država“, a propustio navesti tvrdnju da postoji „niz presuda iz Haaga, prema pojedincima iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su presuđeni za genocid, zločine protiv čovječnosti i etničko čišćenje“.

Na Komšićev istup da je Vučić u Banja Luku došao prvenstveno zbog razgovora sa Dodikom o proruskim demonstrantima sa kojima predsjednik SNSD-a gaji srdačne odnose (koji su nedavno izazvali val nasilja na beogradskim ulicama), i da „Dodik i Rusija prave ogromne probleme Vučiću“, reagovao je i ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Da je Vulinu jako zasmetala ova izjava, vidi se i iz oštro intoniranog saopštenja Ministarstva odbrane Srbije.

"Kada nema šta da prigovori Komšić izmisli ono što bi voleo da se dogodi. Srpska nesloga je uvek radovala neprijatelje Srbije, ali između Srbije i Republike Srpske nema ni nesloge ni nesporazuma", rekao je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...