VUKANOVIĆ ODGOVORIO VUČIĆU ČIJE JE TREBINJE: "Predsjednik Srbije treba da zna da je Srđan Aleksić stradao spašavajući Bošnjaka..."

Trebinjac je poručio da je ovaj grad najsvjetliji primjer dobrih odnosa u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 1

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je danas za N1 da Trebinje nije samo srpski grad i da u ovom gradu nijedan Bošnjak nema problema.

Gost N1, inače Trebinjac, poručio je da ovaj grad najsvjetliji primjer dobrih odnosa u Bosni i Hercegovini.

''Moram reći da je Trebinje sigurno najsvjetliji primjer u posljednjem ratu, građanskom u BIH. Znate da je Srđan Aleksić stradao spašavajući Bošnjaka. Trebinje je jedini grad u kojem nije bilo ratnih zločina niti ratnih zločinaca i ponosan sam na ulogu Trebinjske brigade u kojoj nije bilo ratnih zločina. Do '93. godine su u Trebinju živjeli Bošnjaci i onda su kolektivno otišli. Trebinje je prije rata imalo preko 80 posto Srba koji su živjeli u Trebinju, ali taj grad nije bio tijesan za bilo koga'', ispričao je Vukanović.

Naglasio je da Trebinje ''grad svih''.

''Moram reći da sam ponosan što sam Trebinjac i što su borci odbranili grad. Nanio nam je štetu Božidar Vučurević sa svojim pričama o starijem Dubrovniku. Trebinje je najjužniji grad Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, to je otvoreni grad, to nije samo srpski grad, nijedan Bošnjak u njemu nema problema. Trebinje je stvarno grad svih i mislim da je ta izjava nespretno protumačena. Ali Trebinje je prekrasan grad u kojem nije bilo nikad ružnih stvari'', poentirao je on.

Podsjećamo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer u Banjaluci rekao da je Trebinje jedan od najljepših srpskih gradova što je izazvalo brojne reakcije.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...