MEĐU STVARAOCIMA RS-a JE I BOSANSKI "DR. MENGELE": Ženu s kojom je bio u vanbračnoj zajednici na silu uspavao I PRED POROD ABORTIRAO...

Kerovićeva biografija se savršeno se uklapa u „djelo“ onih koji su ognjem i mačem stvarali RS nauštrb druga dva naroda i ostalih bh. građana

  • Mini market

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 5

Inicijativa Asocijacije „Stvaraoca Republike Srpske“ da im se iz budžeta tog entiteta isplati takozvana valorizovana naknada u iznosu od oko 15 miliona KM izazvala je brojne uglavnom negativne reakcije.

No, ono što je možda svima promaklo je informacija ko se sve nalazi među „stvaraocima“ Republike Srpske. U prijedlogu da im se isplati valorizovana naknada predsjednik ove Asocijacije ratni zločinac Momčilo Krajišnik je kazao da su to poslanici iz prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske (24. oktobar 1991. - 19. oktobar 1996.) kada su održani prvi poslijeratni višestranačaki izbori u Bosni i Hercegovini, te članovima ratne Vlade RS i članovima Predsjedništva tog entiteta (vjerovatno misleći na brata i sestru po ratnom zločinu Radovana Karadžića i Biljanu Plavšić koji su bili predsjednici RS-a od 1992. do 1998.).

GALERIJA (KARADŽIĆEVIH) LIKOVA

Jedan od zanimljivijh u galeriji likova iz Krajišnikove Asocijacije, koji bi na račun na ime valorizovane naknade, trebao inkasirati oko 140.000 KM, je ni manje ni više nego doktor Dragomir Kerović iz Lopara ili „bosanski doktor Mengele“ kako su ga nazvali pojedini mediji. Kerovićeva biografija savršeno se uklapa u djelo onih koji su ognjem i mačem stvarali RS nauštrb druga dva naroda i ostalih bh. građana.

„Doktor Mengele“ je desetak godina nakon što je „stvorio“ RS osuđen na četiri i po godine zatvora jer je 1997. godine trudnu ženu pred porod s kojom je bio u vanbračnoj zajednici na silu uspavao, uradio joj abortus, te je ostavio na poljani s koje su je da ne umre spasili prolaznici. Nakon sudskog procesa koji je trajao godinama Kerovića je kakva takva kazna sustigla 2004. godine. No, nakon što je odležao kaznu Kerović se vratio u politiku – i na ceste gdje je skrivio dvije saobraćajne nesreće u kojima je jedan čovjek poginuo, a drugi ostao invalid. Napravio je Kerović i treću saobraćajku i to 2015. godine, te je pokušao i zataškati.

ZATAŠKANA ZLODJELA

Izvor portala Srpskainfo je prije dvije godine izjavio da je Kerović imao još pokoje zlodjelo, ali da ih je zataškao. Zanimljivo, ovakva biografija dr. Kerovića građane Lopara nije omela pa su mu dali dovoljno glasova da na lokalnim izborima 2016. dobije odbornički mandat u Skupštini opštine Lopare. Kerovića se prije godinu sjetio Rado Savić (SDS), načelnik Opštine Lopare koji je, također, ljekar:

„Unakazio je trudnu ženu i ubio dijete pred porođaj, a onda se vratio kao da se ništa nije desilo. Ponaša se bahato, kao da je heroj koji je spasio desetoro djece. To je šamar i ljekarskoj profesiji i cijeloj zajednici. Dok sam živ ja ću se kao ljekar, građanin, roditelj i političar boriti protiv takvih", rekao je Savić.

Bez obzira na presudu Keroviću nije oduzeta ljekarska licenca, a u Domu zdravlja Lopare je radio sve do juna prošle godine kada je dobio otkaz jer je postao tehnološki višak.

Kerović na svom Facebook profilu objavljuje fotografije s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i bivšim ministrom Tomom Kovačem, te Darkom Mladićem, sinom ratnog zločinca Ratka Mladića, a hvali se i bogatim voznim parkom koji će moći proširiti kad mu na račun legne još 140.000 KM.

(Slobodna Bosna)

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...