PODACI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO NISU DOBRI: Raste broj zaraženih, još jedan smrtni slučaj u Sarajevu...

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 21. do 24. jula ove godine.

  • Hronika

  • 25. Jul. 2020  

  • 0

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, nakon što je obrađeno 387 testova, potvrđeno je 83 nova slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 21. do 24. jula ove godine.

S ovim rezultatima, u Kantonu Sarajevo trenutno je 1.155 osoba pozitivno na koronavirus, saopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalaze se 72 osobe, od kojih jedna koristi potporu respiratora pri disanju, dok je nažalost jedna osoba preminula.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 96 osoba od zarazne bolesti COVID-19, a 12 ih je otpušteno iz Izolatorija.

U periodu od 11. do 25. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.667 samoizolacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...