ČEDA JOVANOVIĆ, OTVORENO: „Dodik misli da Komšić sjedi i čeka da ga ja okrenem telefonom, kao što on čeka da mu Moskva javi šta da radi; On je ruski megafon, a Komšić..."

Lider LDP-a Čedomir Jovanović gostovao je video linkom u programu Face televizije.

  • Regija

  • 26. Jul. 2020  26. Jul. 2020

  • 0

„U Rusiji je promovisan u drugog srpskog lidera. Dodik generiše mržnju i agresiju prema svemu što nije srpsko u regionu, hrani se provokacijama, koje nisu nimalo bezazlene.

On misli da Komšić sjedi i čeka da ga ja okrenem telefonom kao što on čeka da mu Moskva javi šta da radi. Željko Komšić nije stranački lider on je državnik.

Mislim da Vučić izjavom da je Trebinje srpski grad nije htio da uvrijedi Bošnjake. Na listi političkih prioriteta Srbije je Kosovo i dok se Kosovo ne riješi Srbija nema snage da rješava i pitanje BiH. Srbija danas izgleda monolitno. Bosna je raščerečena, ona mora da se konsoliduje. Mora da ima neke očeve nacije, nije dovoljan samo Izetbegović. Jel` Bošnjacima treba biti država ono što im daju oni što im je BiH rezervna država?!

Ja ne bih razumio Sarajevo da u meni nema tog Beograda za koji se borim. Bitange bi htjele da ja odem i da im ostavim taj grad. Neću da bježim iz Beograda nikad, a u Sarajevo ću rado dolaziti. Nisam završio svoj posao. Znaju koliko je tanak led na kojem stoje. Ne dam im da pobjede!

Korona virus te toliko odvoji od svega što ti je u životu važno. Ostavio sam porodicu nezaštićenom, proždirala me dilema da li sam još nekog zararzio. Osjećao sam potpunu bespomoćnost, oslabio sam 15 kg, nisam mogao ni da dišem ni da jedem, imao sam užasne glavobolje. Taj virus napada svaku slabu tačku u organizmu. Toliko sam bio bijesan sam na sebe što sam dopustio da se razbolim. Ne znam kako mi se to uopće desilo. Imao sam takvu količinu virusa da sam tri puta bio pozitivan.

Nakon incidenta u Fizio centru odmah sam nazvao Vučića, Komšića i ministra Stefanovića!

Kao hijene, lešinari su se okupili oko moje porodice samo zato što nisam ja tu. Ja sam samo najurio te miševe i ništa više od toga. Za svoju porodicu bih se vratio i iz pakla. Obavijestio sam policiju o tome šta se desilo, pozvao sam ministra policije da mu kažem da sve uradi po zakonu. Čuo sam se i s Vučićem. Rekao je da nisam to sebi smio dozvoliti i da će mnogi sad likovati. Čekali su priliku da vide kako posrćem da bi mi se svetili za ono što nisu bili u stanju da urade u prethodnih 30 godina. Pred ovim neću da se povlačim.

Ne distanciram se od svoje politike, ponosan sam na sve što sam uradio i rekao. Ako hoćemo državu, moramo da se dogovorimo. Ne možemo da imamo stranke pa državu. Za nas su izbori prilika za vrijeđanje, za lošu estradu“, kazao je, između ostalog, Čedomir Jovanović.

Pogledajte video…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...