VELIKA ZAPLJENA NA GRANIČNOM PRIJELAZU: Policajci zaustavili bijeli kombi iz Crne Gore, a kad su izvršili pretres uslijedilo je iznenađenje…

Službenici Jedinice granične policije Gradiška u noći s petka na subotu, u tri sata iza ponoći, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane.

  • Hronika

  • 26. Jul. 2020  

  • 0

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila „Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanske Gradiška, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 alt

Prilikom pregleda uz korištenje specijalističke opreme policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Bosanska Gradiška priveli vozača, državljanina Crne Gore, i pretresli vozilo.

 alt

Nakon obavljenog pretresa, vaganjem je utvrđeno da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane.

Uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore bit će predan Tužiteljstvu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...