TRUMPU ODBROJANI DANI: Joe Biden znatno povećao šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima, sada ga podržava...

Analitičari smatraju da bi šanse za pobjedu Donalda Trumpa mogle porasti ako se poboljša epidemiološka situacija u zemlji.

  • Svijet

  • 26. Jul. 2020  

  • 0

Gotovo sve relevantne ankete u SAD-u pokazuju da predsjednički kandidat Demokratske stranke Joe Biden svakodnevno povećava izglede za pobjedu na predsjedničkim izborima nad aktuelnim predsjednikom Donaldom Trampom.

Samo 100 dana uoči novembarskih predsjedničkih izbora rezultati anketa pokazuju da 29 posto ispitanika smatra da je koronavirus najvažnije pitanje s kojim se suočava SAD, dok gotovo upola manje anketiranih smatra da je najvažnije nacionalno pitanje ekonomija, javlja CNN.

Trka daleko od završene

Činjenica da su Amerikanci percipirali koronavirus, a ne ekonomiju, kao najvažnije nacionalno pitanje ukazuje da je republikanac Trump u ovom trenutku suočen s velikim problemom.

Analitičari smatraju da bi se Trumpove šanse za pobjedu mogle povećati ukoliko bi se poboljšala epidemiološka situacija u zemlji.

"U ovom trenutku radije biste da budete Joe Biden nego Donald Trump, ali izborna utrka je ipak još daleko od završene", zaključuje CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...