MESIHOVIĆ U PONEDJELJAK DOBIJA NASLJEDNIKA: Ali to neće biti Aida Pilav

Ovlasti koje je Mesihović imao u Kantonalnom ministarstvu zdravstva, one operativno-tehničke prirode, prenesene su na doktoricu Almu Kadić.

  • Vijesti

  • 26. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Među kompetentnima za ocjenu minulog perioda su menadžeri zdravstvenih ustanova, a oni saradnju sa ministrom Rusmirom Mesihovićem ocjenjuju prilično dobrom. Uz žaljenje zbog njegovog zdravstvenog stanja, zbog kojeg je Mesihović podnio ostavku, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović konstatuje da je neophodno napraviti besprijekoran put pacijenta. Isto naglašava i prvi čovjek domova zdravlja u Kantonu, Muhamed Ahmić.

"Mi smo započeli niz aktivnosti sa ciljem da se popravi put pacijenta u Kantonu Sarajevo, da se popravi situacija u domovima zdravlja. Mnogi projekti u domovima zdravlja za vrijeme njegovog mandata su pokrenuti", ističe Ahmić, piše N1.

Ovlasti koje je Mesihović imao u kantonalnom ministarstvu zdravstva, one operativno-tehničke prirode prenesene su na doktoricu Almu Kadić.

"U mom rješenju decidno piše da ja ne mogu potpisivati ništa što se odnosi na finansijska zaduženja, odnosno bilo šta što bitno utiče na zdravstveni sistem. To je samo od 17. jula, dakle operativno-tehnički poslovi", pojašnjava Kadić, Ministarstvo zdravstva KS.

A ko će onda preuzeti Ministarstvo čiji je rad ključan u vremenu pandemije? Odgovor bi trebao biti poznat nakon sjednice organa stranke Demokratske fronte koja, ranijim dogovorom, imenuje ministra zdravstva.

"Uži organi Demokratske fronte su zasjedali već na telefonskoj sjednici jučer, evo danas smo imali nekakve konsultacije, a sutra ćemo definitivno donijeti odluku o imenu. Imamo više kandidata za novog ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo. Što se tiče nekih kalkulacija koje su se pojavile u medijima, u smislu da je profesorica Aida Pilav za novog ministra u Kantonu Sarajevo, ja vam mogu potvrditi kao kantonalni predstavnik da to nije istina. Nije se to uopšte razmatralo", otkriva Sead Milavica, šef kluba poslanika DF-a u KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...