POTPUNO NOVO LICE BARCELONE: Stiže čak sedam novih igrača, među njima i Pjanić

Barcelona će sasvim drugačije izgledati sljedeće sezone. Katalonci su jedan od klubova koje je korona-kriza jako financijski osakatila, a zbog toga su primorani malo promijeniti politiku. Barcelona je proteklih godina trošila puno novca na kojekakva, čak i promašena pojačanja, ali čini se da u sljedećem prijelaznom roku toga neće biti.

  • Sport

  • 26. Jul. 2020  

  • 1

redsjednik Barcelone Josep Bartomeu otkrio je u intervjuu za Mundo Deportivo kako će ekipa izgledati sljedeće sezone, kome će produžiti ugovore, ko ostaje i odlazi i što će se promijeniti.

Najvažnije pitanje, hoće li Lionel Messi produljiti ugovor? “Više puta je rekao kako želi ostati ovdje do kraja karjere tako da nemam nikakve sumnje da će produljiti ugovor”, rekao je predsjednik.

Ko će osim Messija dobiti novi ugovor? “Marc-Andre ter Stegen. Ne pričam ovdje samo o njegovim golmanskim kvalitetama, već o njegovoj ličnoti Sjajan je. Jedan je od tri najbolja golmana svijeta, a tek ima 28 godina”, veli Bartomeu.

Šta će biti sa Luisom Suarezom? “U njegovom ugovoru postoji stavka da se automatski produljuje za jednu godinu ako sljedeće sezone odigra određen broj utakmica”, veli predsjednik.

Pojačanja? Stižu li Neymar i Lautaro Martinez? “Što se tiče Neymara, teško je tu nešto dogovoriti bez razmjene igrača, nismo u takvoj finansijskoj situaciji. Oko transfera Lautara smo pričali s Interom, ali prekinuli smo pregovore”, veli Bartomeu.

Na koncu je otkrio da će klub malo zapkrenuti sportsku politiku i konačno u prvi tim priključiti više mladih igrača iz vlastitog pogona, a to je nešto što godinama nisu radili.

“Već imamo sedam novih igrača. Tu je Pedri, mladi igrač s nevjerovatnim talentom. Trincao je nepoznat, doveli smo ga u januaru i već je najbolji U-21 igrač Evrope. Zatim imamo Matheusa Fernandesa, Miralem Pjanić će donijeti sigurnost ekipi. Uz njih, još trojica mladića će postati stalni igrači prvog tima, Araujo, Riqui Puig i Ansu Fati“, zaključio je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...