KAKO SU „PREVARILI“ KORONU: Ovo je jedini grad u BiH koji od početka pandemije nema niti jedan slučaj zaraze koronavirusom…

Dok pandemija koronavirusa u našoj državi dostiže petocifreni broj zaraženih, ipak postoji jedan grad koji se uspješno bori sa pandemijom.

  • Društvo

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Zaista smo od početka vodili računa i poštovali one mjere, građani su savjesni. Komunikacija sa susjednim općinama je velika, posebno s onima iz manjeg entiteta Republika Srpska, gradovima Ribnikom i Banjom Lukom, koja je na neki način i žarište. Uspjeli smo da se očuvamo i sačuvamo, da nemamo nijednog zaraženog“, kaže načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović.

Dodao je da mu je drago što se Ključ uspio sačuvati.

„Ovo ne garantuje da sutra neće biti zaraženih, to je nemoguće. Sjećam se i kada su Tuzlu hvalili, poslije toga tamo je došlo do naglog porasta broja zaraženih. Ali, najbitnije je da ih za sada nemamo“, kazao je Zukanović za Uskvijesti.ba.

Kaže i kako su odlučili da ove godine neće biti „Ključke regate“ kao prethodnih godina.

„Planirali smo taj dan organizirati spuštanje s djecom sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima. Bit će nekoliko čamaca, poštovat ćemo sve mjere distance. Ne podržavamo velike skupove, trudimo se ispoštovati sve mjere gdje možemo da ih ispoštujemo. Zahvaljujemo i našem rafting klubu koji je imao razumijevanja da organizira nešto minimalno, da se tradicija ne prekida, a da održimo tu mini 'Ključku regatu'“, zaključio je Zukanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...