KRAO OD PREKRIVAČA DO AUTOMOBILA: Podignuta optužnica protiv PROFESIONALNOG pljačkaša kuća

Optužnicu protiv Miljića podiglo je Okružno javno tužilaštvu u Doboju, a on je već godinama poznat policiji i mnogo puta je hapšen zbog raznih krađa.

  • Hronika

  • 27. Jul. 2020  

  • 0

Protiv Simeuna Miljića (38) iz Doboja podignuta je optužnica zbog sumnje da je na veoma profesionalan način izradio alat, a zatim pljačkao kuće na području Doboja i Modriče.

Optužnicu protiv Miljića podiglo je Okružno javno tužilaštvu u Doboju, a on je već godinama poznat policiji i mnogo puta je hapšen zbog raznih krađa.

Prema optužnici, Miljić je 11. januara ove godine došao do porodične kuće od J. D. na području Doboja, te obio električni razvodni ormarić i isključio struju za tu kuću.

– Zatim je otišao do nadzorne kamere i pokidao provodni kabl za nju, a kameru okrenuo prema gornjoj strani. Potom je uz pomoć alata obio vrata na kući ukrao televizor, resiver, muzički sistem sa dva mikrofona, kameru, dvije muške jakne, frotirni prekrivač, crnu akt tašnu u kojoj se nalazilo desetak noževa i mašinicu za šišanje – precizirano je u optužnicu.

Zatim je promijenio cilindar na bravi i zaključao vrata, te otišao u garažu gdje je ukrao četiri zimske gume i automobil „opel zafira“.

U optužnici je navedeno je on u neutvrđenom vremenu napravio jednu metalnu željezničku pločicu sa otvorima za viljke, namijenjenju za provaljivanja vrata i koju je koristio prilikom pljački. Prilikom hapšenja ovaj alat je nađen kod njega, piše Srpskainfo.

– Miljić je u periodu od 1. do 27. januara kod Modriče uz pomoć alata slomio cilindar na bravi pomoćnog objekta i iz unutrašnjosti ukrao sokove i alat ukupne vrijednost od oko 200 maraka – piše u optužnici.

Dalje se navodi da je 20. januara, „golfom“ došao do kuće od V. M. u Modriči gdje je zatim pronašao ključ od ulaznih vrata koji je bio sakriven u obući.

– Zatim je ušao u dnevni boravak gdje je pronašao 1.950 maraka u razinim apoenima,  a onda je otišao na sprat kuće gdje je slomio cilindar brave i ukrao telefon i ručni sat. Pored toga, optužen je i da je 12. januara došao do kuće M. L. u Modriči i nakon što je slomio cilindar brave ušao u kuću i ukupno ukrao 50 maraka – precizirano je u optužnici.

Miljić se tereti i da je u periodu od 13. januara pa do 5. februara opljačako još jednu kuću u Doboju.

-U ovu kuću je ušao tako što je obio prozor od kuhinje i nakon premetačine ukrao flašu „Čivasa regal“, „Ballanintes finest“, „štoka“, dvije flaše viskija „Canadian“, jedne plave platnene cipele i srebreni lančić – stoji u optužnici dobojskog tužilaštva.

Pored toga Miljića tereti da je tokom januara ove godine obio još jednu kuću na području Modriče, ali poslije premetačine nije našao vrijedne stvari, te je pobjegao bez plijena.

Simeun Miljića je do sada više puta hapšen zbog raznih krivičnih djela, a najčešće je privođen zbog krađa.

Tako je još 2013. bio uhapšen zbog sumnje da je godinu dana ranije ukrao šest automobila na području Dervente, Banjaluke i Prnjavora.

Od šest vozila, jedno je pronađeno odmah poslije krađe. Dijelovi ostalih ukradenih vozila pronađeni su i oduzeti na auto-otpadima na području Dervente i Teslića.

Sva ukradena vozila su bila “ volkswagen”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...