MOJ IVANE, POBRATIME MIO: Perišić razočaran potezom Salihamidžića, ovo nije očekivao…

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić prošlog ljeta je, na iznenađenje mnogih, prešao iz Intera u Bayern na jednogodišnju posudbu.

  • Sport

  • 28. Jul. 2020  28. Jul. 2020

  • 0

Inter je odlučio pustiti Perišića na posudbu u Bayern u nadi da će oni ovog ljeta otkupiti njegov ugovor, ali to se neće desiti. Bavarci su odlučili da će se Perišić vratiti u Inter te da je, nakon dolaska Leroyja Sanea, postao višak u ovoj ekipi.

Perišić je u dresu Bayerna ove sezone odigrao 31 utakmicu i zabio šest golova uz deset asistencija. U ekipi će ostati do kraja Lige prvaka, a zatim će se vratiti u Inter, gdje se gotovo sigurno neće dugo zadržati.

Njemački mediji pišu da je Perišić razočaran potezom čelnika Bayerna, jer su ga otpisali iako je bilo skoro sigurno da ostaje u klubu. No, kada je Sane stigao u Bayern, sve se promijenilo, a ubrzo je Perišić dobio obavijest da njegov ugovor neće biti otkupljen.

Na njegovoj poziciji, pored Sanea, igraju još Serge Gnabry i Kingsley Coman i jasno je zbog čega Bayern nije odlučio da ga zadrži. Perišić se tako vraća u Inter, ali čini se samo nakratko.

Navodno će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Manchester Unitedu, gdje ide kao dio razmjene za Alexisa Sancheza. Perišić se godinama povezivao s "Crvenim đavolima" i čini se da je konačno stiglo vrijeme da ide na Old Trafford.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...