SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA PREKINULA RASPRAVE: "U ovom trenutku, prvi, drugi, treći val, te stvari, zapravo, nemaju smisla"

Novi koronavirus nije sezonski niti se pojavljuje u valovima, istaknuli su iz Svjetske zdravstvene organizacije.

  • Svijet

  • 28. Jul. 2020  28. Jul. 2020

  • 0

Margaret Harris, portparol WHO-a, rekla je da Covid-19 voli sve vremenske prilike, za razliku od gripe, iako mnogi misle da se radi o sezonskoj pojavi.

“Respiratorni virusi u prošlosti imali su tendenciju da se manifestuju u različitim sezonskim valovima. Ovaj virus se ponaša dosta drugačije. Ovo je, ipak, virus kojeg moramo biti svjesni. On uči o nama dok i mi učimo o njemu”, rekla je Harris.

Naglasila je, također, kako svi ljudi trebaju dati svoj doprinos kako bi se smanjilo i zaustavilo širenje virusa.

“Ali, ono što ovaj virus posebno voli je prelazak s jedne osobe na drugu kada smo u bliskom kontaktu, zato mu ne smijemo ostaviti takvu mogućnost”, dodala je Harris.

Prema njenim riječima, svijet se još nalazi u prvom valu virusa.

“To će biti jedan veliki val. Kretat će se malo gore, malo dolje. Sada je najbolje da ga suzbijemo i pretvorimo u nešto što nam je pod nogama. Ali, u ovom trenutku, prvi, drugi, treći val, te stvari, zapravo, nemaju smisla”, naglasila je Harris.

Poručila je da je pandemija i dalje ogromna i ozbiljna te da je, stoga, potrebno poštivati mjere i preporuke nadležnih ustanova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...