DIREKTNO IZ MINHENA: Zbog ovih igrača je Pep Guardiola napustio klupu Bayerna…

Pep Guardiola bio je trener Bayerna u periodu od 2013. do 2016. godine.

  • Sport

  • 28. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 0

Uspio je potvrditi dominaciju Bavaraca u Njemačkoj, ali ne i osvojiti Ligu prvaka.

Četiri godine nakon njegovog odlaska otkriveni su detalji zašto je Guardiola odlučio da napusti Minhen. Prema detaljima iz knjige "Unutar Bayerna", razlog je loša klupska politika.

Radi se o sedam vrhunskih igrača koji su u međuvremenu promijenili klubove, ali niti jedan nije završio u Bayernu. U pitanju su Neymar, Luis Suarez, Paul Pogba, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Eden Hazard i Marco Verratti.

Kada je tražio Neymara, rukovodstvo Bayerna je Pepu ponudilo Hakana Calhanoglua i Gonzala Castra, tadašnje igrače Bayer Leverkusena. Španski stručnjak ih je odbio, ali nije dobio ni Brazilca.

De Bruyne je igrao u Wolfsburgu, ali Guardiola nije dobio zeleno svjetlo za njegovo dovođenje. Na kraju ih je sudbina spojila u Manchester Cityju. Identično je bilo i sa Sterlingom, tadašnjim igračem Liverpoola.

Eden Hazard je viđen kao idealni nasljednik za Francka Riberyja, ali je ostao u Chelseaju, Verratti se, također, odlučio za ostanak u PSG-u, dok je Paul Pogba otišao iz Juventusa u Manchester United.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...