KO JE SUFLERMEN: Čovjek koga proganjaju Vučićevi plaćenici

On je pokazao i poruku koju je dobio od YouTubea, a u kojoj se navodi da je njegov video trenutno pod restrikcijom, zbog toga što, kako se navodi, nije prikladan svim uzrastima.

  • Regija

  • 28. Jul. 2020  28. Jul. 2020

  • 0

Miroslav Vujović, član kreativnog tima "24 minuta" i "Njuz.net", trenutno se nalazi na udaru SNS botova zbog svog online serijala "Da li me čujete?" u kojima imitira Suflermena, čovjeka koji navodno šapuće članovima vladajuće partije i drugim javnim ličnostima ono što treba da govore prilikom gostovanja u emisijama.

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, Suflermen je snimio video klipove u kojima se na humorističan i posprdan način odnosio prema članovima vladajuće partije, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, novinarki i voditeljici Jovani Joksimović, pjevačici Svetlani Ceci Ražnatović, itd – zbog čega je bio česta meta napada botova na internetu, piše nova.rs.

Kako je rekao za Nova.rs, jedan od njegovih nedavno objavljenih video klipova po imenu “DLMČ Protest ispred Skupštine Srbije”, trenutno je “ograničen” – što znači da nije dostupan širokim masama za gledanje na YouTube.

U neformalnom razgovoru za naš portal, Vujović je izrazio zabrinutost da je u pitanju još jedan orkestriran napad botova vladajuće partije, koji su, kako misli, prijavili njegov video klip na ovoj platformi.

On je portalu Nova.rs pokazao i poruku koju je dobio od YouTubea, a u kojoj se navodi da je njegov video trenutno pod restrikcijom, zbog toga što, kako se navodi, nije prikladan svim uzrastima.

Ovo nije prvi put da Miroslav Vujović dobija online prijave i prijetnje od strane botova Srpske napredne stranke. Tokom proteklih mjeseci, Vujović je na svojim društvenim mrežama nerijetko dijelio komentare ogročenih korisnika koji su ga vrijeđali i koji su mu prijetili, samo zbog toga što, kako su tada pisali, “ne voli Aleksandra Vučića.”

Njegov online serijal, s druge strane, nailazi na vrlo pozitivne kritike većinske javnosti koja ga smatra “duhovitim” i “genijalnim”. U prilog tome idu i pozitivni komentari koje dobija ispod sopstvenih videa, veliki broj pregleda na YouTube, ali i pozitivni komentari koje korisnici i čitaoci portala Nova.rs ostavljaju ispod tekstova u kojima se govori o Vujoviću i njegovim emisijama.

Kako je nastao serijal?

Vujović je ranije na Twitteru naveo da je dugo razmišljao o realizaciji ovog projekta, a da je tek tokom izolacije zbog pandemije koronavirusa uspio da ga ostvari. Kako navodi, koncept je pozajmio od britanskog komičara Michaela Speisera.

“Nije da baš ništa nisam radio tokom karantina. Dugo mi se ideja o sufleru motala po glavi i konačno je porodih. Koncept sam pozajmio od britanskog komičara Michaela Speisera. Prva epizoda iz serijala ‘Da li me čujete?’”, napisao je on tada na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...