DRAMATIČNO U DALMACIJI: Vatra guta sve redom, požar zahvatio reciklažno dvorište, dim se širi sve do mora... (FOTO; VIDEO)

Jutros oko 3 sata buknuo je veliki požar u reciklažnom dvorištu za upotrebu papira i plastike kompanije "Eko komunalije plus" u Splitu.

  • Hronika

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 0

Kako saznaje Dalmatinski portal, na požarištu je 40 vatrogasaca sa 13 vozila, pripadnici JVP Split, DVD Split, DVD Žrnovnica, DVD Vranjic, DVD Solin, DVD Mladost i DVD Podstrana.

Kako javljaju hrvatski mediji, požar je dosezao i do 30 metara visine.

alt

Vatra je oko 4.40 lokalizirana, no gašenje i sanacija će potrajati jer gore bale papira i plastike.

 alt

Kako je riječ o materijalu koji se teško gasi, sa požarišta se razvija gust dim koji se širi sve do mora.

Objekt kompanije nije bio ugrožen, kao ni kuće i drugi objekti u vlasništvu građana. Riječ je o preduzeću koje se bavi sakupljanjem, skladištenjem, prijevozom i zbrinjavanjem ambalažnog otpada (kartona, folija, stakla), papira, građevinskog, drvenog i metalnog otpada, plastike, biorazgradivog i glomaznog otpada.

 alt

U toku je uviđaj kojim će se utvrditi uzrok požara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...