NA PLAŽI U NEUMU NEMA GDJE ŠIBICA PASTI: Turisti se ne obaziru na vijesti o koroni, kafići su puni, konobari služe goste bez maski…

U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru, trenutno boravi najmanje 12.000 turista, uglavnom iz BiH i Srbije.

  • Društvo

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 1

Dugo se Neum hvalio statusom “korona free” teritorije, ali je jučer u špici turističke sezone saopćeno da je potvrđen prvi slučaj zaraze u ovom gradu.

Nezvanično, Covid-pozitivna je jedna gospođa srednjih godina, koja nije iz Neuma, nego iz jednog malog mjesta u zaleđu, na putu prema Hutovu, koje pripada neumskoj općini.

I dok se među onima koji pakuju kofere s namjerom da otputuju u Neum na ljetovanje, sumnje i strahovi šire brzinom munje, vijest o prvom slučaju korone nije previše potresla one koji već borave u ovom ljetovalištu.

Apartmani, hoteli i restorani su puni, konobari i dalje služe goste bez maski na licu, a turisti uživaju na plažama, terasama i šetalištima i većina njih nije ni čula posljednji epdemiološki izvještaj.

- Na odmoru sam, ne slušam vijesti. Kažete pojavio se jedan slučaj korone? Pa, šta je to na ovoliki svijet – kaže jedna Sarajka, piše Srpskainfo.

Vijesti nije slušao ni Vinko Kuzman, koji svojom brodicom vozi turiste na panoramsku plovidbu Neumskim kanalom.

- Nisam čuo za to, cijeli dan sam na brodu. Evo, vozim posljednju turu za danas, brodić je pun turista. Svi su veseli i odlično raspoloženi – kaže barba Vinko.

Gradonačelnik Neuma Živko Matuško čuo je neprijatnu vijest, ali je nije komentirao. Nije se oglasio ni općinski Krizni štab.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...