NAKON BURNE RASPRAVE U SKUPŠTINI RS-a AMERIČKA AMBASADA PORUČILA DODIKU: "Borba protiv terorizma i kriminala je zajednički interes..."

Analiza i dijeljenje informacija o putnicima, su alati za borbu protiv međunarodnih zločina i ostalih prijetlji za sagurrnost granica, naveli su iz Ambasade.

  • Politika

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 0

Američka ambasada u BiH izdala je saopćenje o saradnji  između američkog Ministarstva unutarašnje sigurnosti i Ministarstva sigurnosti BiH, kada je u pitanju razmjena podataka o putnicima. 

- Saradnja između Ministarsva unutrašnje sigurnosti SAD i Ministarstva sigurnosti BiH u vidu razmjene informacija o putnicima pobiljšava kooperaciju i minimalizira rizike povezane sa kriminalom i terorizmom. Sprječavanjem ovog vida saradnje oslabljuje sposobnost vlasti da zaštite svoje građane - navode iz Ambasade.

- Analiza i dijeljenje informacija o putnicima, su alati za borbu protiv međunarodnih zločina i ostalih prijetlji za sagurrnost granica. Ova borba protiv terorizma i kriminala je zajednički interes SAD i BiH - naveli su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...