KORISTI LAKAT I U DRUGE SVRHE: Crveni karton za kašalj u lice protivniku

Englezi uvode novu rigoroznu kaznu.

  • Sport

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Fudbaler koji se namjerno nakašlje u smjeru rivala ili sudije, od naredne sezone dobijat će direktan crveni karton, objavio je "Times",pozivajući se na izvore u Fudbalskoj asocijaciji Engleske (FA).

Kako se navodi, ova odredba stajat će u sudijskim pravilima za narednu sezonu i prekršaj će biti u rangu s "namjernim faulom". Mada, "premijera" pravila zakazana je za sutrašnji meč između Brentforda i Fulhama, nakon kojeg će biti poznato treće ime koje će naredne sezone igrati Premier League. Sudije će, kako bi donijele konačnu odluku, moći koristiti VAR tehnologiju.

Što se tiče fizičke distance, sudija neće biti odgovoran za slavlje fudbalera, ali neće moći ni da ih kazni zbog pljuvanja.

(S. B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...