KNJIŽEVNIK ABDULAH SIDRAN O POKUŠAJIMA POLITIČKE TRGOVINE: "Ja imam dokaze šta se meni nudilo kao siromašnom penzioneru...“

Na današnjoj pres-konferenciji Građanskog saveza povodom posljednjih dešavanja u toj stranci obratio se i ugledni bh. književnik, član te stranke Abdulah Sidran.

  • Politika

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 5

Abdulah Sidran govorio je o razlozima priključivanja GS-u, istaknuvši da se radi o neiskvarenoj političkoj opciji s jasnim i dobrim programskim ciljevima.

"Ovo je jedna vrsta puča, pokušaja puča. Građanski savez nije nikada imao trgovačke političke poteze. Oni koji se nisu slagali sa politikom GS-a, imali su vremena da se regularnim putem unutar stranke o tome govori", istaknuo je na početku, piše Klix.

Potom je govorio o pokušajima političke trgovine, kazavši da su ga određeni pojedinci koji pripadaju drugoj struji koja je pokušala preuzeti GS, pokušali potkupiti određenim pozicijama te da sve poruke ima u telefonu.

"Ja imam dokaze šta se meni nudilo kao siromašnom penzioneru, nudili su mi mogućnost da biram između dva upravna odbora. Odbio sam, naravno. Jer, inače bih sve laži koje se o meni šire, te laži bi postale istina. Ne mogu vam tvrditi koliko je još članova stranke primamljeno u tu tamo grupaciju. Ali, ovaj moj primjer najbolje govori", istaknuo je Sidran.

Na kraju je zaključio da je Građanski savez ojačao, jer su u stranci pošteni ljudi.

"To da neko izmisli Kongres je smiješno. Oni su svašta nešta posmjenjivali, a zaboravili su smijeniti Predsjedništvo", zaključio je Sidran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...