BEZ REDOVA, ALI SA MASKAMA: RS produžio mjere zbog korone do...

Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj, nakon razmatranja epidemiološke situacije, produžio je ranije mjere do 17. augusta.

  • Vijesti

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

U tom bh. entitetu ostaje na snazi zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6 do 23 sata, a subjektima koji rade je obavezno preduzimanje propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja bolesti Covid-19 na radnom mjestu.

Do 17. augusta dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS, prenosi Fena.

Organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti u tom bh. entitetu koji vrše javna ovlaštenja, dužni su organizovati svoj rad tako što će ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama, a potrebno je da onemoguće zadržavanje i pravljenja dužih redova u zatvorenom prostoru.

Neophodno je održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i omogućiti rad šalter-sale i matične službe u jedinicama lokalne samouprave, uz kontrolu broja korisnika usluga zavisno od prostora.

Na sjednici Štab za vanredne situacije u RS-u odobrena je donacija prehrambenih proizvoda i lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju Humanitarnom društvu "Dobrotvor“ Mostar, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...