LIDER DNS-a O “OLUJI”: "Ne može a da ne boli činjenica da je Haški tribunal oslobodio odgovornosti aktere ovog stravičnog zločina i...“

- Sjećanje na nevino nastradale i prognane u ”Oluji”, na najveće etničko čišćenje devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije, vječna je opomena našem narodu da se samo sami na sebe možemo osloniti i samo jedni drugima pomoći – poručio je danas predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

  • Politika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

On kaže da je za svakog Srbina, a posebno za one porijeklom iz Hrvatske, bolna činjenica da 250.000 protjeranih, 1.869 poginulih i nestalih, od čega 550 žena, još čeka satisfakciju i da bilo koja pravosudna institucija kaže da je to bio zločin i etničko čišćenje.

– Ne može a da ne boli činjenica da je Haški tribunal oslobodio odgovornosti aktere ovog stravičnog zločina. Od konstitutivnog naroda, Srbi su u Hrvatskoj postali nacionalna manjina bez osnovnih ljudskih prava, a njihovi domovi nisu obnovljeni. I takva Hrvatska, u kojoj nema pravde za žrtve srpskog naroda, a time ni vladavine prava, u kojoj se ne poštuju ljudska prava, u kojoj se povampirilo ustaštvo, postala je članica Evropske unije a da nije ispunila one osnovne uslove, vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava - naglašava lider DNS-a, piše Srpskainfo.

Sve to, smatra Nešić, govori da se srpski narod prvenstveno mora osloniti na sebe i biti jedinstven, jer je samo jedinstven snažan i može opstati.

– Našu prošlost ne smijemo zaboraviti, ni “Oluju”, ni “Maestral”, ni Jasenovac, Prebilovce i brojna druga stratišta našeg naroda, a sigurnu i prosperitetnu budućnost možemo izgraditi samo ekonomskim i nacionalnim jačanjem naše dvije srpske države – Srbije i Srpske - zaključuje Nešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...