ČERKEZ POTVRDIO DA SE BiH UKLJUČILA U NABAVKU VAKCINE PROTIV COVIDA-19: "Zvao me Nenadić na sastanak, situacija u KS je..."

Epidemiološka situacija na području Kantona Sarajevo vrlo je ozbiljna, ali je još pod kontrolom.

  • Vijesti

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Kazao je to prim. dr. Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, osvrnuvši se na jutrošnji izvještaj Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je od 210 novozaraženih sa područja Federacije BiH, čak 167 iz Kantona Sarajevo.

- Brojke nisu nimalo dobre, a posljedica je to nepoštivanja mjera. Trebalo bi napraviti analizu i siguran sam da će to Kanton Sarajevo sa svojim Kriznim štabom uraditi. Još kontrolišemo situaciju i moramo učiniti sve kako bi tako i dalje ostalo – naglasio je Čerkez.

Dodao je da je jutros, na poziv premijera Marija Nenadića, prisustvovao sastanku na kojem su bili i predstavnici MUP-a KS, inspekcija i Zavoda za javno zdravstvo KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...