DODIK JAVNO ZAKUKAO: "RS ima ozbiljne gubitke, nećemo uvoditi nove restrikcije!"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je epidemiološka situacija ozbiljna i da je jedini način borbe protiv koronavirusa poštovanje propisanih mjera te je apelovao na građane da ih poštuju kako bi se mogla spriječiti daljnja eskalacija epidemije.

  • Politika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 1

Dodik je rekao da i zemlje koje uspijevaju da se izbore s epidemijom, nemaju nikakve druge mjere od ovih koje se primjenjuju i u Republici Srpskoj, ali da imaju veću disciplinu u njihovom provođenju.

"Mi nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude dramatično potrebno i pokušaćemo da apelima i ukazivanjima obezbijedimo njihovo poštivanje", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini nakon sastanka s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Dodik je ukazao da nema zemlje na svijetu koja već ne osjeća značajne gubitke koje je pričinila pandemija koronavirusa, a ozbiljne gubitke ima i Republika Srpska.

"Za sada imamo pokrivene očekivane gubitke sa stanovišta izvora koje smo obezbijedili putem Međunarodnog monetarnog fonda, pa i evropskih fondova, i vjerujemo da ćemo moći brzo da uđemo u fazu oporavka", rekao je Dodik i dodao da je zahvalan zdravstvenom osoblju koje je uložilo velike napore u borbi protiv virusa, koja već previše dugo traje.

On je istaknuo da je Bijeljina u prvoj fazi imala odličnu borbu protiv koronavirusa, a sada je u drugoj fazi i treba da se izbori s tim.

"Mislim da uspjeh u borbi protiv virusa korona samo može biti zajednički, jer virus se ne prenosi sam, nego ga prenose ljudi. Ako oni imaju svijest o tome, mi ćemo se izboriti s virusom, a ako nemaju, moraćemo dalje da se borimo", istaknuo je Dodik.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...