STRAVIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: Detonacije odjekivale Bejrutom, sve je uništeno, NAJMANJE 10 MRTVIH, stotine povrijeđenih... (VIDEO)

Snažna eksplozija odjeknula je glavnim gradom Libana Bejrutom. Prema izvještajima i snimcima koji se pojavljuju u arapskim medijima, eksplozija se dogodila u luci.

  • Hronika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 1

Prema još nepotvrđenim izvještajima koje prenosi "Al Arabiya", druga eksplozija se dogodila u blizini kuće bivšeg premijera Saada Haririja u južnom dijelu Bejruta.

Prijavljeno je da ima na stotine povrijeđenih, ali za sada nema podataka koliko osoba niti kolike su razmjere štete.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju oštećena vozila i objekte u velikom krugu okolo luke. Još nije poznato šta je uzrokovalo eksploziju. Prema inicijalnim informacijama, eksplodiralo je skladište u kojem se nalazila oprema za vatromet.

U eksploziji je oštećena i redakcija medijske kuće "Daily Star". Stanovništvo je preplašeno istrčalo na ulice. Luka je potpuno uništena.

Požar u skladištu eksploziva u luci Bejrut doveo je do snažnih eksplozija, javila je zvanična libanska novinska agencija u utorak.

Kako prenosi agencija Reuters, najmanje deset osoba je smrtno stradalo u eksploziji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...