VULIN UZVRAĆA MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU, SPOMINJE I VUČIĆA: Jasenovačko zlo se ponovilo u „Oluji", narod koji slavi etničko čišćenje...

„Narod koji etničko čišćenje slavi kao svoj najveći praznik i nije mogao da se odrekne ustaštva i da se pokaje za Jasenovac, zato što se ustaškim koljačima nose venci u Blajburg, zato što je Srbija ćutala i izvinjavala se, jasenovačko zlo se ponovilo u `Oluji`“, rekao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

  • Regija

  • 04. Avg. 2020  

  • 2

On je kazao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prekinuo sa šutnjom i izvinjavanjem za tuđe grijehe, zatražio pravdu i kaznu i rekao kao niko prije njega da se Jasenovac i ''Oluja'' neće ponoviti.

Vulin u izjavi za javnost kaže da se Srbija danas sjeća velikog pogroma, istrebljenja Srba, zločina za koji nema kazne.

Prema njegovim riječima, "Oluja" je besprimjerni zločin i ne može imati opravdanje, nigdje i nipošto.

"Svaki pokušaj izjednačavanja, svaki pokušaj traženja opravdanja za ‘Oluju’ među Srbima i njihovom postojanju je kao kada bi S S divizije Holokaust pravdale ustankom Jevreja u Varšavskom getu. Ne smemo prestati da tražimo pravdu za pobijene, proterane i opljačkane Srbe", poručio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...