JEZIVI SNIMCI OBIŠLI SVIJET: Bejrut je mjesto katastrofe, poginulo najmanje 50 ljudi, među njima ima i političara, najmanje 3.000 ranjeno...

Najmanje 50 osoba je poginulo, a 2.750 ih je povrijeđeno u razornim ekspolozijama u Bejrutu, potvrdio je ministar zdravlja Hamad Hassan, prenosi CNN.

  • Svijet

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Guverner Bejruta Marwan Abboud kazao je kako je Bejrut postao mjesto katastrofe te da su štete velike.

Abboud je eksploziju u luci uporedio s Hirošimom i Nagasakijem, piše Anadolija.

Kako piše Mirror eksplozija u glavnom gradu Libana dijelom je zahvatila gradsku luku i ostavila ljude prekrivene staklom i krvlju.

Pemijer Libana Hasan Diab najavio je večeras za sutra, u srijedu, dan nacionalne žalosti za žrtve velikih eksplozija koje su sravnile sa zemljom veći dio luke Bejruta i oštetile mnoge zgrade u libanskom glavnom gradu, izbijajući prozore i vrata.

Predsjednik Libana Michel Aun sazvao je hitan sastanak Vrhovnog odbrambenog savjeta, prenio je France press.

Prema nepotvrđenim izvještajima, desila se i druga eksplozija.

Libanska državna novinska agencija NNA i dva sigurnosna izvora navode kako se eksplozija dogodila u skladištima u kojima se nalazi eksploziv.

Još nije jasno šta je uzrokovalo eksploziju.

Među ubijenima je i političar Nazar Najarin, a mediji su ranije izvijestili da su povrijeđene kćerka i supruga Libanskog premijera. Iz Svjetske zdravstvene organizacije su rekli da užurbano rade na tome da što prije odgovore na potrebe Libana.

Dramatični snimci na društvenim mrežama pokazuju razmjere eksplozije, tokom koje se tresao veći dio grada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...