MUP KANTONA SARAJEVO ODGOVORIO ČERKEZU: Krivične prijave protiv 104 osobe u KS zbog nepoštivanja izolacije…

U protekla dva mjeseca (juni i juli ove godine) nadležne organizacione jedinice Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zaprimile su 2.065 rješenja o izolaciji koja su izdata od Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo ili nadležnih inspekcijskih organa.

  • Hronika

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS kontrolirali su u navedenom periodu više od 3.500 osoba na području Kantona Sarajevo, izvršeno je više od 12.000 kontrola te su u 274 kontrole utvrđena kršenja mjera o izolaciji počinjena od strane 124 osobe.

Policijski službenici Uprave policije su o kršenju mjera izolacije ove 124 osobe upoznali dežurne tužioce Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo te je za 104 osobe utvrđen osnov sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 226 Krivičnog zakona FBiH (nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije).

U toku je dokumentovanje krivičnih djela, poslije čega će nadležnom tužilaštvu protiv spomenute 104 osobe biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima iz člana 226 KZ FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...