POČASNI KONZULAT BiH U BEJRUTU TOTALNO UNIŠTEN: Eksplozija usmrtila radnika na osiguranju

Ambasador Bosne i Hercegovine u Jordanu Mato Zeko, koji rezidentno pokriva Republiku Liban, potvrdio je da je u eksploziji u Bejrutu u potpunosti uništen Počasni konzulat BiH.

  • Hronika

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Kako  je kazao, u kontaktu je s građanima BiH u Libanu te, kako kaže, niko od njih nije povrijeđen.

- Naši građani se uglavnom nalaze u gradu Tiru, koji je od Bejruta udaljen nekih 200 kilometara. Niko od njih nije stradao. Imam kontakt i sa Počasnim konzulatom, čije prostorije su, nažalost, totalno uništene. Gospodin Zijad Isa je već desetak godina počasni konzul. S njim sam već nekoliko puta od jutros razgovarao. On nije povrijeđen. Nažalost, jedna osoba koja radi na osiguranju tog objekta, koji je u njegovom privatnom vlasništvu, je poginula – kaže ambasador Zeko, piše Avaz.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...