JEDNA DOBRA VIJEST ZA PENZIONERE: Donesena odluka, penzije će biti povećane za cijelu godinu

Na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade Federacije BiH usvojen je zaključak Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kojim se odobrava usklađivanje penzija za 2,8 posto za cijelu ovu godinu.

  • Vijesti

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 1

Ovu informaciju za "Oslobođenje" potvrdio je i Vesko Drljača, ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera FBiH.

- Evo, sjednica je završena prije nekoliko trenutaka. Nema nikakvih zakonskih smetnji nakon važenja "Korona-zakona". Dobili smo pozitivno mišljenje Ureda za zakondavstvo. Dobili smo i pozitivno tumačenje Federalnog zavoda za PIO. Bitno je da su ovo dobre vijesti za penzionere - istaknuo je Drljača za "Oslobođenje".

Podsjećamo, zbog četiri mjeseca važenje "Korona-zakona", Vlada FBiH je prethodno usvojila zaključak kojim je usklađivanje predviđeno za osam mjeseci ove godine. Nakon toga, Savez udruženja penzionera FBiH usprotivio se ovoj odluci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...