ČEKAJUĆI ODGOVOR: „Koliko je izvršenje budžeta Ministarstva odbrane BiH u..."

"...prvih sedam mjeseci pojedinačno po svim programima?"

  • Politika

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Stručni kolegij Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine nedavno je na sjednici razmatrao Izvještaj o aspektima privremenog finansiranja za 2020. godinu i realizaciji budžeta za ovu godinu.

Razmatrana je realizacija Plana nabavki za 2020. godinu, kao i pravci djelovanja nakon usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu.

Iskazano je nezadovoljstvo umanjenim budžetom Ministarstva odbrane BiH te su date smjernice za daljnje funkcioniranje i realizaciju planova Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u novonastalim okolnostima, prenosi NAP..

S obzirom na to da je ministar odbrane Sifet Podžić, član DF-a, čiji je predsjednik Željko Komšić u Predsjedništvu BiH dao zeleno svjetlo za budžet, i iako sam Podžić nije podržao ovakav budžet, pojavila se sumnja da izvršenje budžeta nije u poptunosti izvršeno u prvih sedam mjeseci 2020. godine.

„Koliko je izvršenje budžeta Ministarstva odbrane BiH u prvih sedam mjeseci pojedinačno po svim programima: vojna odbrana, međunarodna saradnja, operacija kolektivne bezbjednosti, administracija itd.“, pitanje je koje je uputio zastupnik SDP-a Saša Magazinović.

On je kazao da će sačekati odgovor pa će moći govoriti o načinu izvršenja i je li sve utrošeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...