LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE: Cijene nafte dostigle najviši nivo od početka...

Cijene nafte dostigle su najviši nivo od početka marta, poslije velikog pada u zalihama sirove nafte u SAD-u i slabljenja dolara, dok širenje epidemije koronavirusa brine investitore.

  • Ekonomija

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Cijena referentne američke nafte je oko 42,2 dolara po barelu, što je rast od 1,2 posto, dok je cijena nafte "brent" oko 45,2 dolara po barelu, što je povećanje od 1,7 posto, navodi "Bloomberg".

Prema podacima američke Uprave za energetske informacije, zalihe sirove nafte u SAD-u smanjene su prošle sedmice za 7,4 miliona barela. Analitičari su predviđali pad za tri miliona barela.

Na rast cijena nafte utjecao je i pad vrijednosti dolara, navodi Reuters.

Rastu cijena nafte doprinijele su i naznake da ima napretka u pregovorima demokrata i republikanaca u Kongresu SAD-a o paketu pomoći zbog epidemije koronavirusa.

Investitori strahuju da bi taj paket mogao da podstakne inflaciju, što je dovelo do skoka cijene zlata od 35 posto ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...