FAUCI NAJAVLJUJE PREOKRET: Vodeći američki epidemiolog očekuje početak proizvodnje vakcine protiv Covida-19...

Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto "zapaljeni", a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

  • Svijet

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Farmaceutska industrija vjerovatno će početkom iduće godine proizvesti desetke miliona vakcine protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je u srijedu vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters.

Fauci očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv Covida-19 biti dostupna, a pandemija pod kontrolom, prenosi Hina.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o vakcini objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. novembra kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa.

Utjecaj politike

Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje vakcine protiv Covida-19 te da će im primarni biti "sigurnost i učinkovitost".

Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto "zapaljeni", a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faucijev intervju za Reuters objavljen je istog dana kada je Trump u intervjuu za "Fox News" rekao da virus "odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...