NJEMAČKI DIV NA KOLJENIMA: “Lufthansa” u gubitku 1,5 milijardi eura, direktor kompanije nije optimist...

Najveći njemački avioprevoznik “Lufthansa” saopćio je danas da je u drugom kvartalu zabilježio gubitak od 1,5 milijardi eura pošto ovaj industrijski segment i dalje trpi posljedice pandemije virusa korona.

  • Ekonomija

  • 06. Avg. 2020  

  • 0

Kompanija je objavila da je prodaja njenih usluga opala za 80 posto u poređenju s istim periodom prošle godine i da je donijela prihod od samo 1,9 milijardi eura.

“Prolazimo kroz najgori trenutak u globalnom avionskom saobraćaju. Ne očekujemo da će se potražnja vratiti na nivo uoči krize prije 2024. godine”, saopćio je direktor Carsten Spohr.

Mediji su spekulirali prije nekoliko mjeseci da bi “Lufthansa” mogla bankrotirati, ali je Evropska komisija u junu odobrila odluku Vlade Njemačke da isplati prevozniku šest milijardi eura povodom krize.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...