VUKANOVIĆ RAZOTKRIVA ČUVENU BILEĆKU LICITACIJU DODIKOVIH IGRAČA: Odlazeći gradonačelnik Bileće pokušava što više zemlje pokloniti ili prodati za bagatelu (VIDEO)

Bileća je uvijek bila posebna, s veoma specifičnim dešavanjima na uzbudljivoj lokalnoj političkoj sceni. Tako je jučer održana licitacija za Ginisa, pljuštale su milijarde u propalom pokušaju prodaje opštinske zemlje na više lokacija po veoma niskoj početnoj cijeni od oko jedne marke.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Licitacija je bila namještena grupi ljudi bliskih vlastima, oglas o prodaji zemljišta nije bio objavljen u štampi i javnosti, već samo na oglasnoj tabli Opštine, ali je grupa Bilećana i opozicionara odlučila da pomrsi planove i račune moćnika.

alt

alt

Cijena zemljišta u okolici Bileće uvećana je 10 puta u odnosu na početnu, sa 45.000 na 450.000 maraka, a uz obalu Bilećkog jezera, ispod restorana "Apolon", dostigla je vrtoglave cifre i nevjerovatne milijarde.

Vlasnik restorana Risto Milenić, kome je bila namještena licitacija i prodaja 2.000 kvadratnih metara zemljišta uz obalu za 2.100 maraka, na kraju je izlicitirao 20 miliona i 100 maraka, što su članovi opštinske Komisije uredno evidentirali.

Ako Milenić kojim slučajem uplati novac, moguće i novcem iz „monopola“, riješit će sve finansijske probleme ne samo Bileće, već i poharane Republike Srpske.

Bileća je, zbog brojnih čuda i zanimljivosti, davno trebala ući u Ginisovu knjigu rekorda, samo treba obavijestiti ljude koji o tome odlučuju.

Teatar apsurda, izrugivanje državi i njenim institucijama dostiže vrhunac, a kako je danas bilo na čudnoj licitaciji, poslušajte od aktera, Bilećanina Marka Zvijera…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...