KUSTA U NEMILOSTI: Višković najavio "diobu" vlasništva u "Andrićgradu"

Višković je rekao novinarima u Banjoj Luci da je na tom planu formirana stručna radna grupa.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 3

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da se privodi kraju posao preciznog definisanja ulaganja Vlade RS-a i režisera Emira Kusturice u projekt "Andrićgrad" u opštini Višegrad te da će nakon toga tačno znati šta u tom pogledu pripada RS-u, prenosi Srna.

Višković je rekao novinarima u Banjoj Luci da je na tom planu formirana stručna radna grupa te da će se ovo pitanje vrlo brzo naći na sjednici Vlade kako bi se tačno znalo šta, u skladu s ulaganjima, pripada RS-u, a šta drugoj strani.

"U vezi s tim će, vjerovatno, biti formirano javno preduzeće koje će biti na području Višegrada i koje će možda pripadati lokalnoj zajednici", rekao je Višković i dodao da će, poslije ove svojevrsne diobe, Vlada stopostotno upravljati svojim dijelom imovine kada je riječ o "Andrićgradu".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...