POMPEO PORUČIO DAČIĆU: "Svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava"

Šef američke diplomatije Mike Pompeo (Michael) naveo je u pismu srpskom kolegi Ivici Dačiću da bilateralne odnose karakterišu očuvanje mira, stabilnost i ekonomski prosperitet, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

  • Regija

  • 06. Avg. 2020  

  • 0

U pismu se navodi da SAD sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Pompeo je naveo da su Sjedinjene Američke Države svjesne da „svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem“.

„Radujem se nastavku saradnje sa Vama u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unaprjeđenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi“, dodalo je Ministarstvo koje u cjelosti prenijelo pismo Pompea Dačiću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...