ŠTA SE DEŠAVA U TORNJU?: "Avaz" uklonio vijest u kojoj se oštro kritikuje Konaković!

Konfuzija koja vlada u glavi Fahrudina Radončića, a zatim i u njegovoj stranci, uslijed posljednih političkih previranja povezanih sa Građanskim savezom, odražava se i na „Dnevni avaz“. Zbog nedostatka kognitivnih sposobnosti, a dijelom u strahu od malog velikog vođe, u redakciji „Avaza“ ne mogu da se jasno odrede prema navedenom pitanju, te slijede određeni politički kurs.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 1

Tako je „Avaz“ objavio saopštenje Građanskog saveza u kojem je oštro kritikovana sklonost nepotizmu predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića. Međutim, vrlo brzo su prepoznali nedosljednost ove objave prema politici vođe, iako im je „na prvu“ zamirisala kritika lidera NiP-a, pa je vijest ubrzo izbrisana.

Radončić i „Avaz“ se žestoko opiru priznavanju izbora Muhameda Fazlagića za novog predsjednika Građanskog saveza, pa mu je u ovom trenutku GS-ova kritika Konakovića efemerna politička aktuelnost.

Radončić se i srcem i dušom sada posvetio obračunu sa članom Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem. Povod za obračun pronašao u nastojanju DF-a da imenuje novog ministra zdravstva Kantona Sarajevo – doktora Nijaz Štitkovac, nakon što je ministar Mesihović podnio ostavku. Radončić ne želi pružiti podršku ovom kadrovskom rješenju opravdanjem da se radi o „anonimusu“.

I sve to Radončić radi po drugi put u jeku teške epidemološke situacije u BiH. Podsjećamo, on je već ranije u jeku krize podnio ostavku na poziciju ministra sigurnosti i otpočeo verbalni rat sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, a kao opravdanje za taj kukavički potez konstruirao je aferu, lažno optužujući ambasadu BiH u Pakistanu i ambasadora Sakiba Forića za izdavanje tri hiljade lažnih viza građanima Pakistana.

Ipak, ne treba niko imati iluziju da će sljedeći na Radončićevoj „listi za odstrijel“ članova Predsjedništva BiH biti Milorad Dodik.

(S. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...