BLOKIRA, SKAČE, POGAĐA: Jusuf Nurkić u „džep strpao“ Nikolu Jokića, Portland pobijedio Denver, pogledajte monstruozna zakucavanja košarkaškog "Zmaja"…

Portland Trail Blazersi upisali su još jednu bitnu pobjedu u borbi za doigravanje. Savladali su Denver Nuggetse rezultatom 125:115, a Jusuf Nurkić odigrao je još jednu odličnu partiju.

  • Sport

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Nuggetsi su bili ti koji su na otvaranju bili bolji. Čudesni Michael Porter Jr. nastavio je s odličnim igrama i u ovom meču, pogađao je sve u uvodnim minutama, a na sredini prve dionice Nuggetsi su otišli na osam poena prednosti, 12:20.

Međutim, nakon minute odmora, stvari se na terenu mijenjaju. Damian Lillard i Gary Trent Jr. izrešetali su tim Denvera, Portland je preuzeo vodstvo i nakon prve dionice bilo je 27:26 u korist Trail Blazersa.

Kontrolisao je Portland rezultat tokom druge dionice meča. Igrali su dosta sigurno, konačno je počeo pogađati i Jusuf Nurkić, koji je sve podigao na noge brutalnim zakucavanjem preko 218 centimetara visokog Bola Bola. Prvo poluvrijeme zaključio je trojkom Lillard sa pristojnih plus 13 za Portland, 62:49.

Trail Blazersi su održavali vodstvo i u trećem periodu. Lillard je bio nezaustavljiv po Nuggetse, a Nurkić je lako mogao da se nazabija poena, ali je imao nekoliko promašaja i nepotrebnih pokušaja floatera.

Ipak, raspoloženi Lillard bio je dovoljan da se održi prednost, iako su se Nuggetsi potpuno vratili u meč, a nakon tri dionice, bilo je samo plus pet za Portland, 92:87.

Nuggetsi su bolje ušli u posljednju dionicu. Serijom od 6:0 su preuzeli vodstvo (92:93), a zatim je nastavljen šuterski obračun Lillarda i Portera pa su poeni sipali sa svih strana i odbrana gotovo da nije bilo.

U ključnim trenucima Nurkić i Trent napravili su nekoliko sjajnih poteza pogađaju ključne šuteve i Trail Blazersi su stigli do velike pobjede.

Iako ga šut nije slušao, Nurkić je meč završio sa 22 poena, a imao je sedam skokova, četiri asistencije i dvije blokada. Lillard je bio najefikasniji sa 45 poena, a Trent je dodao 27.

S druge strane, Nikolu Jokića potpuno je zaustavio Jusuf Nurkić. Ubacio je samo osam poena, ali je imao 13 asistencija. Michael Porter je ubacio 27 poena kod Nuggetsa i uhvatio 12 lopti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...