NJEMAČKI ORGANI REDA NEMAJU MILOSTI: Vozač je vozio prebrzo na Autobahnu, u trenutku kada ga je snimila kamera, pokazao je srednji prst, a onda je stigla kazna…

Sve je brzo legalizirao sud u Kulmbachu, a dodao je i mjesec dana oduzimanja vozačke dozvole.

  • Auto

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Vozač na njemačkom Autobahnu jurio je 11 kilometara na sat brže od ograničenja, što je kazna od samo 20 eura. No, on je odlučio kameri pokazati i srednji prst, a to je bitno promijenilo stvar kada je u pitanju kazna, prenosi "Slobodna Bosna".

Umjesto minimalnog iznosa, sad će platiti čak 1.500 eura, a u nadležnoj policiji u Oberfrankenu sve su obrazložili namjernim vrijeđanjem vlasti.

Sve je brzo legalizirao sud u Kulmbachu, a dodao je i mjesec dana oduzimanja vozačke dozvole.

Vozači koji često voze cestama Evropske unije znaju da su sudovi u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj bez milosti kada je u pitanju rješavanje prometnih prekršaja. Nema popusta i uglavnom nema olakotnih okolnosti. Kazne u startu nisu velike, i trebale bi biti opomena i ukazivanje na nepravilnost, no u ovom slučaju stvari su bile bitno drugačije.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...