HAPŠENJA U BANJOJ LUCI: Muškarac koristio lažnu ličnu kartu Republike Hrvatske, pogledajte šta je policija sve zatekla na licu mjesta…

Banjalučka policija uhapsila je osobu inicijala S. I. za kojom je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu, a koja je kod sebe imala falsifikovanu ličnu kartu Republike Hrvatske na ime Mate Bilać.

  • Hronika

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su D. R. i M. B. zbog sumnje da su na području grada počinili više krivičnih djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

"U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da M. B. (Mate Bilać) posjeduje falsifikovanu ličnu kartu Hrvatske na navedeno ime te da je, zapravo, riječ o S. I., za kojim je raspisana potraga od Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona", saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

S obzirom na to da su osobe tvrdile da ne posjeduju automobil, policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da koriste vozilo Škoda Octavia.



U saopštenju se navodi da je izvršen pretres vozila te da su pronađeni i oduzeti pištolj, više mobilnih telefona sa SIM karticama spremni za korištenje, elektronski uređaji - ometači signala, određena suma novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

U saradnji sa službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo, pretresena je kuća na području opštine Sokolac koju koristi osumnjičeni D. R.

"Određene aktivnosti u okviru ovog predmeta i dalje su u toku. Sve mjere preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u ovom gradu", naglašava se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...