MOSTARAC UHAPŠEN U ŠPANIJI: Za njim je prije dvije godine raspisana potjernica zbog...

Marko je u Španiji uhapšen u kući u kojoj je bio ilegalni laboratorij za proizvodnju marihuane. U kući prilikom pretresa nije pronađena droga tako da se sumnja da je iznesena neposredno prije policijske akcije.

  • Hronika

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

U spektakularnoj akciji policije u Španiji je u četvrtak uhapšeno troje srbijanskih državljana, od kojih je jedan rođen u Mostaru. Kako saznaje TopPortal, u mjestu Mijas u blizini Malage policija je uhapsila državljane Srbije Marka B. (31), Danijelu R. (29) i Jovana M. (24). 

Akciju je provela španska policija u saradnji s kolegama iz Srbije, koji su dostavili operativne podatke i međunarodnu potjernicu koja je bila raspisana za Markom B., koji je rođen u Mostaru, ali ima srbijansko državljanstvo. 

Za njim je Viši sud u Beogradu prije dvije godine raspisao potjernicu zbog izazivanja panike i nereda. Portal Newsbeezer.com piše kako je raspisana potjernica zbog napada na stadionu Crvene zvezde u Beogradu. 

  • Policija upala u kuću u MalagiPolicija upala u kuću u Malagi FOTO: POLICIA NACIONAL

Inače, Marko je u Španiji uhapšen u kući u kojoj je bio ilegalni laboratorij za proizvodnju marihuane. U kući prilikom pretresa nije pronađena droga tako da se sumnja da je iznesena neposredno prije policijske akcije.

Pored kuće je pronađen i ukradeni automobil BMW tako da će prije ekstradicije iz Španije u Srbiju osumnjičeni Marko odgovarati zbog krađe i trgovine narkoticima u toj zemlji. Istraga španske policije počela je u maj, kada su imali naznake da se izbjeglica skriva u Španiji, a zatim su pronašli i njegov dom u Malagi.

U ovom trenutku nije poznato jesu li Danijela i Jovan osumnjičeni zbog nekog krivičnog djela u Španiji, Srbiji ili nekoj drugoj europskoj državi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...