ZABRINUTI MINISTAR ŠERANIĆ OBRATIO SE JAVNOSTI: "Maska štiti od svih respiratornih infekcija, imamo plan vakcinacija u RS-u..."

Ukinuto je besplatno testiranje studenata iz RS-a koji odlaze u inostranstvo, to je bila jednokratna mjera, rekao je ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić.

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 1

On je na pres-konferenciji u Banjoj Luci dodao da ne planiraju ponovo uvoditi ovu jednokratnu pomoć.

Ministar je rekao da je trenutna situacija u RS-u nepovoljna i zabrinjavajuća.

"Imat ćemo sastanak s direktorima bolnica da vidimo kakva je situacija, također ćemo ići s preporukama Republičkom štabu da se oformi jedno tijelo za nabavku opreme", rekao je Šeranić.

Kako je dodao, i u proteklih nekoliko dana broj pacijenata u bolnicama se kreće oko 200 osoba.

Šeranić je u vezi s epidemijom koronavirusa dodao da nas maske štite od svih respiratornih bolesti, ne samo od korone.

"Kada su vakcinacije u pitanju, razgovaramo i s evropskim i sa svjetskim organizacijama. Radimo plan za vakcinaciju protiv korone, odnosno za nabavku vakcina", rekao je Šeranić.

On je dodao da ima dovoljan broj testova.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...