PODSJETI ME KO TO BJEŠE VUČIĆ: "Odluku o odlasku Miloševića u Knin trebalo je donijeti..."

"...s RS-om i Srbijom." Ma, nemoj.

  • Regija

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da smatra da je odlazak Borisa Miloševića u Knin suviše važno pitanje, koje je trebalo donijeti zajednički i sa Srbijom i s RS-om te da ostaje pri stavu da je "Oluja" bila etničko čišćenje i da mu ne pada na pamet da učestvuje u proslavljanju i legitimisanju te operacije, prenosi Tanjug.

Politički predstavnici Srba iz Hrvatske su, kaže, tu odluku suštinski donijeli sami i prije nego što su obavijestili njihovo rukovodstvo.

"Ako su hteli da pokažu da ih ne interesuju stav Srbije, to su uspeli da pokažu. Nemam problem s tim. Ali, da Srbiju uvlačite u proslavu "Oluje", u tome nećemo da učestvujemo", rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Kaže da on nije učestvovao u napadima na Borisa Miloševića zbog odlaska na proslavu "Oluje", ali i da mu ne pada na pamet da pruži podršku tom činu.

Najavljeni odlazak hrvatskih zvaničnika na stratišta smatra civilizacijskim činom i dodaje da će i zvaničnici iz Srbije na svako stratište otići i položiti cvijet.

"Ali, da nas uvlačite u priču da kažemo da "Oluja" nije etničko čišćenje i da nije zločin, to nećemo, ja to neću nikada da kažem. Možete glavu da mi skinete, ja to neću da kažem. Za mene je "Oluja" najveće etničko čišćenje na tlu Evrope od Drugog svetskog rata naovamo", rekao je on.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...