HAOS U BEJRUTU: "Vladina nepažnja" izvela građane na ulice; Demonstranti u blizini libanskog parlamenta, policajci... (VIDEO)

Nakon snažne eksplozije koja je pogodila Bejrut i odnijela živote najmanje 137 osoba, uslijedili su protesti protiv vlade na ulicama libanske prijestonice.

  • Svijet

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Na protestima su se demonstranti sukobili sa snagama sigurnosti.

Demonstranti su se okupili u blizini parlamenta, gdje su policajci tokom protesta u više navrata bacili suzavac među njih, prenosi BBC.

Nezadovoljne građane glavnog grada naljutila je činjenica da je tešku eksploziju prouzrokovalo gotovo tri hiljade tona amonij-nitrata, koji je nesigurno skladišten još od 2013. godine. Mnogi u Libanu kažu kako je vladina nepažnja dovela do eksplozije u Bejrutu, u kojoj je poginulo najmanje 137 ljudi, a ranjeno oko 5.000 njih.

Libanski državni mediji prenijeli su da je nekoliko osoba povrijeđeno tokom protesta.

Demonstranti su zapalili manji požari i kamenjem su gađali pripadnike sigurnosnih snaga, navodi novinska agencija NNA, prenosi "Guardian".

Eksplozija je uništila čitave četvrti u glavnom gradu. Još se traga za desetinama ljudi za koje se vjeruje da su ostali zaglavljeni u ruševinama.

(SB/B92) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...