KAKO SU PALI SMAJL I JASMINA: Bračni par iz Doboja završio iza rešetaka, policija otkrila da su nudili seksualne usluge...

U policiji su kazali da će Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv S. K. biti dostavljeni izvještaji o nedozvoljenoj trgovini, nedozvoljenoj proizvodnji i prometu oružjem ili eksplozivnim materijama, neovlaštenom korištenju ličnih podataka i povredi privatnosti djeteta.

  • Hronika

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 0

Supružnici Smajl i Jasmina K. iz Doboja uhapšeni su zbog više krivičnih djela, između ostalog i zbog toga što su pravili lažne Facebook profile poznanika i u njihovo ime druge korisnike pozivali na seksualne odnose, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Dobojska policija saznala je da se bave nedozvoljenom prodajom računara te je u četvrtak pretresla njihovu kuću.

- Pronađeni su i oduzeti 42 laptopa, mobilni telefoni, SIM kartice, monitori za računare, torbe za laptop i automatska puška sa 85 metaka - kazali su u policiji.

Kako se saznaje, osumnjičeni je tvrdio da ima oružje zbog lične bezbjednosti. 

Policija je pretresla i pomoćne prostorije koje koristi bračni par, kao i automobile te je pronašla više dokaza koji potvrđuju sumnje da su se bavili raznim krivičnim djelima.

Prema nepotvrđenim informacijama, pregledom njihovih ličnih računara otkriveno je da su supružnici kreirali više lažnih Facebook profila svojih komšija i poznanika iz Doboja.

- Koristili su njihove fotografije i lične podatke kako bi profili izgledali kao pravi. Slali su drugim osobama iz ovog grada poruke gdje su im nudili seksualne usluge - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Smajl i Jasmina K. su, prema nepotvrđenim informacijama, željeli da osramote i ocrne osobe čije su profile lažirali.

Tokom pretresa računara, na jednom od profila nađena je i fotografija bebe mlađe od godinu dana. Nije poznato iz kojih razloga su supružnici imali fotografiju djeteta a da nisu imali odobrenje roditelja. U toku je intenzivna istraga o ovom slučaju.

U policiji su kazali da će Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv S. K. biti dostavljeni izvještaji o nedozvoljenoj trgovini, nedozvoljenoj proizvodnji i prometu oružjem ili eksplozivnim materijama, neovlaštenom korištenju ličnih podataka i povredi privatnosti djeteta. Protiv J. K. bit će dostavljeni izvještaji o neovlaštenom korištenju ličnih podataka i povredi privatnosti djeteta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...